A partir del dilluns 15 de maig ja es poden sol·licitar els ajuts de menjador escolar del curs 2023-2024 per a l’alumnat de P3 a 4t d’ESO escolaritzat en centres públics i concertats. Els ajuts van dirigits a famílies amb ingressos per sota dels llindars establerts a la convocatòria (s’indiquen més endavant). La sol·licitud s’ha tramitar a través del centre educatiu.

Com es realitza la sol·licitud?

Les sol·licituds es presentaran a través d’un formulari telemàtic adreçat a l’alumnat que estigui matriculat o preinscrit per al curs 2023-2024, amb un període inicial i quatre períodes oberts de sol·licituds:

Període de juny 2023entre el 15 de maig i el 16 de juny, ambdós inclosos. El termini per presentar les sol·licituds signades al centre és fins al 20 de juny.

Períodes oberts de presentació de sol·licituds extraordinàries (noves peticions, alumnat nouvingut i situacions sobrevingudes):

  • Primer període: entre el 4 i el 25 de setembre de 2023, ambdós inclosos, i fins al 27 de setembre per portar-la signada al centre.
  • Segon període: entre el 26 de setembre i el 30 de novembre de 2023, ambdós inclosos, i fins al 4 de desembre per portar-la signada al centre.
  • Tercer període: entre l’1 de desembre de 2023 i el 29 de febrer de 2024, ambdós inclosos, i fins al 4 de març per portar-la signada al centre.
  • Quart període: entre l’1 de març de 2023 i fins l’últim dia que s’admetin noves admissions del curs 2023-2024.

Quin és el preu del servei de menjador?

El preu de menjador és de 6,91 €, amb caràcter general, per aquells centres que tenen un espai de migdia amb una durada màxima de dues hores i mitja total. I de 6,54 €, en aquells centres que tenen un espai de migdia amb una durada màxima de dues hores. Els ajuts poden ser del 70% o del 100% sobre el preu en funció del llindar d’ingressos.

Quin és el llindar econòmic per obtenir un ajut?

Els ingressos dels membres de la unitat familiar, no podran superar la suma dels següents imports bruts (aquests llindars s’amplien en el cas dels alumnes amb una discapacitat acreditada superior o igual al 33%):

  • Primer progenitor (sustentador/a principal): 11.365,60 €
  • Segon progenitor (sustentador/a principal) i altres adults que integren la unitat familiars (avi/a…): 5.682,80 €
  • Per cada nen/a de la unitat familiar: 3.409,70 € (germans i sol·licitant)

 

Trobareu tota la informació al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. I si ets una escola i vols rebre més informació del nostre servei de menjador escolar a Barcelona fes click aquí .

Font de la notícia Ajuntament de Barcelona

Obrir xat
Podem ajudar-te?
Podem ajudar-te?