A Roca González ens esforcem per a fer dels menjadors escolars, també coneguts com espai de migdia, un espai on educar! Estem plenament convençuts que els menjadors escolars juguen un paper fonamental en la vida dels estudiants i ofereixen diversos beneficis importants tant per al seu benestar físic com per al seu desenvolupament general.

Ens adaptem a les necessitats de cada escola! Cada vegada més l’espai de migdia (menjador escolar) és una oportunitat per continuar educant en temps no lectiu, on els nostres monitors desenvolupen una tasca fonamental en l’aprenentatge dels infants.

Als nostres menjadors escolars treballem l’autonomia dels infants abans, durant i després de l’àpat. Els infants aprenen a autogestionar el com i el que menjaran així com a adquirir hàbits correctes a la taula (higiene, utilització dels coberts, correcció de postures, demanar el torn…) tal com aconsella l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Algunes de les tasques principals que desenvolupem als nostres menjadors escolars són:

– Garantir una nutrició òptima i saludable. Els menjadors escolars proporcionen una oportunitat per assegurar que els estudiants rebin àpats nutritius i equilibrats, un fet és essencial per a garantir un bon desenvolupament.

– Aprendre hàbits alimentaris. Els menjadors escolars poden ser entorns propicis per promoure hàbits alimentaris saludables. Introduir als estudiants a una varietat d’aliments nutritius i educar-los sobre les opcions saludables és clau per a la prevenció de problemes de salut a llarg termini.

– Fomentar l’aprenentatge social. Els menjadors escolars ofereixen un ambient propici per al desenvolupament de les habilitats socials dels estudiants. Aprendre a compartir, interactuar i gaudir de la companyia dels companys durant els àpats pot tenir beneficis en l’àmbit social i emocional.

Principals objectius de l’educació alimentària als nostres menjadors escolars:

1. Identificar els Set Grups d’aliments de la roda alimentària.

2. Conèixer les necessitats alimentàries per assegurar una nutrició correcta i equilibrada.

3. Adquirir hàbits correctes en el comportament a la taula (Higiene, utilització dels coberts, ús dels tovallons, correcta masticació, correcció de postures, demanar correctament els aliments i utensilis, conversar en un to adequat).

4. Interioritzar la postura adequada de seure a taula correctament.

5. Tenir l’hàbit de rentar-se les mans abans i després de dinar.

6. Fomentar l’actitud responsable de la bona conducta durant l’àpat al menjador.

7. Cooperar amb els companys i monitors en les tasques i serveis del Menjador.

Si voleu conèixer més del servei de Menjadors Escolars que oferim a Roca Gonzàlez, trobareu més informació aquí

Obrir xat
Podem ajudar-te?
Podem ajudar-te?