Recuperem la col de paperina al Baix Llobregat!

Si recordeu els nostres alumnes de l’escola Suris de Cornellà del Llobregat van plantar, a l’octubre, la col de paperina. I ho van fer als horts municipals del rugby de Cornellà del Llobregat, amb l’ajuda dels nostres estimats avis. Avui ens han arribat aquestes cols de paperina i les hem cuinat a la cuina de l’espai de migdia de l’escola Suris, i, sabeu que hem fet? Un súper trinxat!!

Aquest és un projecte que dur a terme l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat dins del programa Projectes Educatius #Km0 juntament amb Slow Food Educa. I és que poder passejar els horts dels avis va ser un autèntinc plaer! Cada vegada som més centres i professors que se sumem conscients de que l’alimentació és clau per la nostra salut i la del medi ambient.

Què és la Col de Paperina?

Pels que no la coneixeu, la col de paperina és una varietat de col molt popular a la cuina mediterrània. Es caracteritza per les seves fulles arrissades i de color verd intens, que formen una capçalera compacta semblant a una coliflor petita. És coneguda pel seu sabor dolç i la seva textura tendra, la qual cosa la fa ideal per utilitzar en amanides, saltats i guisats. És una excel·lent font de nutrients com vitamina C, vitamina K, fibra i antioxidants, la qual cosa la converteix en una opció saludable per incloure a la dieta. La col de paperina és fàcil de cultivar en climes temperats i es pot trobar als mercats de pagesos durant la temporada d’hivern i primavera.

Obrir xat
Podem ajudar-te?
Podem ajudar-te?